Archívum (2009 végéig)
UNESCO.HU

BDRP diákkonferencia 2008

Link küldés
.
Cikk nyomtatás

2008. szept.29-től okt.4-ig nemzetközi UNESCO Blue Danube River Project diákkonferenciát rendezünk A Fertő-Hanság Nemzeti Park területén. A téma iránt érdeklődő, és a Dunával, a folyó, ill. általánosan a víz témakör sokrétűségével (kultúrális, természeti,

Az UNESCO ASP program keretében több mint 10 éve indult "Blue Danube River Project" (BDRP) célja, hogy a dunamenti országok fiataljai közösen fedezzék fel a folyót, és annak szimbolikus jelentőségét. Az évek során számos konferencia, tábor, csoportos munka keretében dolgozták fel a diákok a folyóhoz kapcsolódó történelmi, környezetvédelmi, kulturális, tudományos, művészeti témákat, ezáltal is kifejezve azt, hogy ahogy a folyó nem ismer nemzeti határokat, a környezetvédelem, kultúra, tudomány, stb. terén is nemzetközi összefogásra és békés együttműködésre van szükség ahhoz, hogy "élhetőbb" helyé tegyük országunkat, régiónkat.

Az UNESCO Blue Danube River Project (BDRP) nemzetközi koordinációját 2005-2008 között Magyarország vállalta fel. A nemzetközi koordinációt a Magyar UNESCO Bizottság a Green Pannónia Alapítvánnyal együttműködve végzi, Borián György, a Duna-Dráva Nemzeti park munkatársa vezetésével. Idén újból nemzetközi BDRP tábort szervezünk, ezúttal a Fertő-Hanság Nemzeti Park területére, szeptember 29-október 4. között. Az angol nyelvű táborba a 10 Duna menti ország képviselői kaptak meghívást. A 3-5 fős diákcsoportok (3 kísérőtanár) beszámolnak a Dunával, illetve a víz témakörével kapcsolatos tevékenységeikről, környezetvédelmi, természettudományi, kulturális, történelmi stb. kutatómunkájukról.

A témában aktív, Duna menti (ill. Duna közeli) iskolák diákjai pályázhatnak részvételre a BDRP projektvezetőjénél.A Dunával/vízzel kapcsolatos munka mellett az angol nyelvtudás, és a nemzetközi csapatban való munka képessége is a jelentkezés feltétele. A táborral kapcsolatos részletes információk itt találhatóak további kérdés esetén kérjük forduljon Borián György projektvezetőhöz.

A téma iránt érdeklődő, és a Dunával kapcsolatos tevékenységeket folytató magyar középiskolás diákok is pályázhatnak a táborban való részvételre. A Dunával kapcsolatos munka mellett az angol nyelvtudás, és a nemzetközi csapatban való munka képességese is a jelentkezés feltétele.

Az érdeklődő iskolák diákcsapatai 2008. szeptember 20-ig küldjék el ANGOL NYELVŰ pályázatukat (adataikkal, és tevékenységük RÖVID bemutatásával) a BDRP projektvezetőjének:

Borián György
BDRP projektvezető
Email: gy.borian "kukac" freemail.hu
Fax: +36-82-461-383
Mobile : +36-30-474-3591
7570 Barcs, Darányi u. 31.

Az igen korlátozott számú helyeket az időben beérkezett legszínvonalasabb pályázok fogják betölteni.

A Blue Danube River Project-ről és a magyar nemzetközi koordinációban szervezett eddigi eseményekről bővebb információkat a BDRP oldalán találhat.
Keresés

Gyorslinkek
jobb_1

MAB

Világörökség

jobb_5

Világemlékezet