Archívum (2009 végéig)
UNESCO.HU

BDRP tábor Baján 2005. júniusában

Link küldés
.
Cikk nyomtatás

Az UNESCO ASP program keretében több mint 10 éve indult "Blue Danube River Project" (BDRP) célja, hogy a dunamenti országok fiataljai közösen fedezzék fel a folyót, és annak szimbolikus jelentőségét. Az évek során számos konferencia, tábor, csoportos munk

A projekt bemutatása [PowerPoint]

Az UNESCO ASP program keretében több mint 10 éve indult "Blue Danube River Project" (BDRP) célja, hogy a dunamenti országok fiataljai közösen fedezzék fel a folyót, és annak szimbolikus jelentőségét. Az évek során számos konferencia, tábor, csoportos munka keretében dolgozták fel a diákok a folyóhoz kapcsolódó történelmi, környezetvédelmi, kulturális, tudományos, művészeti témákat, ezáltal is kifejezve azt, hogy ahogy a folyó nem ismer nemzeti határokat, a környezetvédelem, kultúra, tudomány, stb. terén is nemzetközi összefogásra és békés együttműködésre van szükség ahhoz, hogy "élhetőbb" helyé tegyük országunkat, régiónkat.

A BDRP nemzetközi koordinációját a Magyar UNESCO Bizottság 2005-ben vette át Ausztriától és a Green Pannónia Alapítvánnyal együttműködve végzi, Borián György, a Duna-Dráva Nemzeti park munkatársa vezetésével.

A Blue Danube River Project-ről és a magyar nemzetközi koordinációban szervezett első táborról bővebb információkat a találhat.

A program egyik fontos eleme volt a 2005. június 29-i Nemzetközi Duna Nap közös megünneplése.

Keresés

Gyorslinkek
jobb_1

MAB

Világörökség

jobb_5

Világemlékezet