Archívum (2009 végéig)
UNESCO.HU

L'Oréal-UNESCO magyar ösztöndíjprogram 2005

Link küldés
.
Cikk nyomtatás

A L'ORÉAL Magyarország és a Magyar UNESCO Bizottság közös ösztöndíjprogramjában idén ismét kiosztották a tudós hölgyeknek járó díjakat a Magyar Tudományos Akadémia székházában - 2006. január 11-én rendezett - ünnepségen. Az idei díjazottak: dr. Barabás O

A L'ORÉAL Magyarország és a Magyar UNESCO Bizottság közös ösztöndíjprogramjában idén ismét kiosztották a tudós hölgyeknek járó díjakat a Magyar Tudományos Akadémia székházában - 2006. január 11-én rendezett - ünnepségen. Az idei díjazottak: dr. Barabás Orsolya, dr. Hernádi Klára és dr. Helyes Zsuzsanna.

Az idén harmadik alkalommal meghirdetett ösztöndíj pályázaton olyan 30, 35 és 45 év alatti kutató nők nyújthatták be jelentkezésüket, akik a magyar felsőoktatási intézményekben, illetve a Magyar Tudományos Akadémia kutató intézeteiben dolgoznak.

A szerdai ünnepséget Dobrev Klára, a Magyar Köztársaság miniszterelnökének felesége nyitotta meg. Rövid beszédében kiemelte, hogy "a tudományos kutatások saját gyerekeink jövőjét teszik könnyebbé", majd emlékeztetett rá: a magánprofit és közfelelősség nem zárja ki egymást.

Dr. Hernádi Klára, a Szegedi Tudományegyetem Alkalmazott és Környezeti Kémiai Tanszéke docense a nanocsövek előállítása és alkalmazási területei, dr. Helyes Zsuzsanna, a Pécsi Tudományegyetem Farmakológiai és Farmakoterápiai Intézete adjunktusa újfajta fájdalomcsillapító gyógyszerek fejlesztése, dr. Barabás Orsolya, az ELTE TTK Elméleti Kémiai Tanszékének munkatársa pedig a DNS-anyagcsere szempontjából fontos enzimek, valamint a rákos sejtek működési mechanizmusának feltárása tárgyában végzett kutatásaiért érdemelte ki az ösztöndíjat.

Az összesen 11 ezer euró értékű ösztöndíjakat dr. Ránky Katalin vezérigazgató, dr. Gresiczki Péter, a Magyar UNESCO Bizottság főtitkára, valamint prof. dr. Ádám Veronika akadémikus, a zsűri elnöke nyújtotta át.

A kitüntetetteknek M. Philippe Zeller, Franciaország nagykövete gratulált, és röviden méltatta a két ország közötti tudományos együttműködés új lehetőségeit.

További információ:
  • Zachár Aranka, L'ORÉAL corporate kommunikáció

Keresés

Gyorslinkek
jobb_1

MAB

Világörökség

jobb_5

Világemlékezet