UNESCO.HU

2012 –es Nemzetközi Ifjúsági Nap témája: „egy jobb világ építése: összefogás a fiatalsággal” / 2012 International Youth Day: Building a Better World: Partnering with Youth

2012. augusztus 13.
Link küldés
.
Cikk nyomtatás

HU: 1999. december 17-én, az Egyesült Nemzetek Közgyűlése az 54/120 határozatában jóváhagyta az ifjúságért felelős miniszterek lisszaboni világkonferenciájának (1998. augusztus 8-12) ajánlását, hogy augusztus 12-ét nyilvánítsák a Nemzetközi Ifjúsági Nappá. Ahhoz, hogy útjára engedjük az ifjúság erejét, partnernek kell lennünk velük - nyilatkozta Ban Ki-moon főigazgató. További információk elérhetők a hivatalos weblapon.

 

EN: On 17 December 1999, in its resolution 54/120, the United Nations General Assembly endorsed the recommendation made by the World Conference of Ministers Responsible for Youth (Lisbon, 8-12 August 1998) that 12 August be declared International Youth Day. For more information please visit the official website.


A 2012-es Nemzetközi Ifjúsági Nap témája „Egy jobb világ építése: összefogás a fiatalsággal”- egy globális cselekvésre való felhívás, hogy kibontakozzon és elfogadásra kerüljön az együttműködés az ifjúság közreműködésével az ifjúság számára.

A fiatalok ma sürgető globális kihívásokkal néznek szembe, mint például a magas munkanélküliség, a veszélyeztetett munkakörülmények a döntéshozatali folyamatokból való kizárás.

A partnerség- az ENSZ-szel, a kormányokkal, a magánszektorral, a civil társadalommal, az egyetemekkel és emberbarátokkal- hozzásegítheti a növekvő lehetőségeket a sikerhez a kölcsönös előnyök, erőforrások és a közös érdekek kihasználásával.

 

További információk elérhetők az ENSZ honlapján.

Keresés

Gyorslinkek
jobb_1

MAB

Világörökség

jobb_5

Világemlékezet